Капиталът на Автомагистрали ЕАД се увеличава чрез апортиране на недвижими имоти

460
Министерството на регионалното развитие и благоустройството увеличава капитала на “Автомагистрали” ЕАД, гр. София чрез предоставяне на минимална помощ на стойност 120 415 лв.

Промяната се извършва съгласно Решение на Министерския съвет и след съгласуване с Министерството на финансите.

Помощта е под формата на апортна вноска, състояща се от два опорни пункта: опорен пункт “Осиковица – км 54+400” на обща стойност 57 908 лв. с площ 6,669 дка и опорен пункт “Ботевград – км 39” на обща стойност 62 507 лв. с площ 14,869 дка.

Имотите се намират в близост до автомагистрала “Хемус” и ще бъдат обособени в производствените бази за обслужване на дейността по поддръжка на магистралата.

Помощта се предоставя на основание разпоредбите на Закона за държавните помощи, Правилника за прилагане на Закона за държавните помощи и Договора за създаване на европейската общност. За периода 2005 – 19.07.2007 г. дружеството не е получавало минимална помощ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg