КЕВР предлага минимален спад на цената на парното от 1 май

558
КЕВР предлага минимален спад на цената на парното от 1 май

© Pixabay.com

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обсъди възможността от 1 май топлоенергията да поевтинее с от 1 до 3 процента за различните градове на страната. Държавният регулатор предлага средното намаление на пределните цени на топлинната енергия от 1 май да бъде в размер на 2.34%.

Изменението на пределните цени на топлината енергия и на електрическата енергия, произведена от централи с високоефективно комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия, е в резултат на очакваното намаление на цената на природния газ от 1 май 2020 г. след промяната на ценообразуващата формула по договора за доставка между „Булгаргаз” ЕАД и ООО „Газпром экспорт”, се посочва в доклада на работната група.

В подаденото от обществения доставчик заявление за цената на природния газ от следващия месец се предлага цената на синьото гориво да намалее с 6.67%.


Съмнение за надписани сметки: КЕВР проверява Топлофикация СофияПроверката на енергийния регулатор е в ход

След извършен икономически анализ на измененията на ценообразуващите елементи на енергийните дружества в сектор „Топлоенергетика“, при отчитане на изменената цена на природния газ, в доклада на работната група се предлага средното намаление на пределните цени на топлинната енергия от 1 май 2020 г. да бъде в размер на 2.34%.

Искат поскъпване на нощния ток със 70 на стоНощният ток да поскъпне със 70 на сто, а дневният - с малко над процент от юли е поискало електроснабдителното дружество ЧЕЗ.

Предвиденото намаление на цената на топлинната енергия за потребителите в София е с 3.03 %, във Враца – с 2.44%, в Пловдив - с 1.05%, в Плевен - с 1.55%, в Бургас – с 1.75%, във Варна – с 0.75%. Във Велико Търново потребителите ще заплащат с 1.78% по-ниска цена на топлинни услуги, а в Разград – с 1.69%.

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg