“Кей Джи Маритайм Шипинг” АД плати 440 млн. лв. за Параходство БМФ

919
“Кей Джи Маритайм Шипинг” АД плати 440 млн. лв. за Параходство БМФ

След като миналия петък (8 август 2008 г.) Агенцията за приватизация, в качеството си на продавач, и “Кей Джи Маритайм Шипинг” АД, като купувач, подписаха официално приватизационния договор за продажбата на 70% от капитала на “Параходство Български морски флот” ЕАД, днес консорциумът плати цената по сделката.

Платени бяха общо 444 млн. лв., след което АП прехвърли собствеността върху 7.63 млн. акции в полза на “Кей Джи Маритайм Шипинг” АД.

Общият финансов ефект на подписания договор е 1.22 млрд. лв., от които цена 440 100 000 лв. и инвестиции в предприятието 779.88 млн. лв.

Средносписъчният брой на плавателния състав е 2 432 работещи. В споразумението се предвижда и 15% годишно увеличение на работната заплата.

Инвестиционната програма на Кей Джи Маритайм Шипинг е за 10 години. В бизнеспрограмата на купувача се предвижда купуването на 25 нови кораба и замяна на остарелите плавателни съдове с по-нови.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...