КФН: Общо 94 компании предоставиха непълни данни в отчетите си за 2006 г.

593

При извършена документална проверка на внесените в КФН общо 388 годишни отчети за 2006 г., 94 от тях са с непълно съдържание и не съдържат информацията, определена от ЗППЦК, съобщават от институцията.

Във връзка с констатираните непълноти в годишните отчети на поднадзорните лица, е взето решение за откриване на производство за прилагане на принудителна административна мярка, съгласно ЗППЦК, на 94 дружества. Съгласно откритото производство от всяко едно от дружествата е изискано предствавянето на липсващата в отчетите им информация.

Към 16 август 2007 г. 72 поднадзорни лица са се съобразили с откритите производства и са представили допълнителна информация към годишните си отчети за 2006 г., поради което същите производства са прекратени.

Други 15 поднадзорни лица не са спазили изискването за представяне на исканата допълнително информация към годишния отчет за 2006 г., предвид което спрямо тези дружества е приложена принудителна административна мярка, с която същите се задължават да отстранят констатираните непълноти и несъответствия в представените от тях годишни отчети за 2006 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg