КФН се сдобива с изцяло нова ИТ система за 360 хил. лв.

476
КФН се сдобива с изцяло нова ИТ система за 360 хил. лв.

Обществена поръчка за ИТ инфраструктура с прогнозна стойност 360 000 лв. обяви Комисията за финансов надзор.

Точната формулировка на предмета на конкурса е „изграждане на цялостно техническо решение посредством обновяване и подобряване на ит инфраструктурата на комисия за финансов надзор", става ясно от документацията.

Освен централизирана система (сървъри, софтуер и др.), поръчката включва и мобилни и стационарни компютри с възможност за отдалечена автентикация със смарт карти и парола.Новата инфраструктура трябва да позволява криптиран достъп на служителите на КФН от мобилни компютри извън сградата й. Едно от изискванията обаче е да осигури проследимост на работата на служителите в мрежата и да дава инструментариум за защита на потребителите на системата за достъп до определени интернет ресурси.

От регулаторът очаква системата да даде възможност на КФН да предоставя нови услуги към потребителите и публиката за в бъдеще без необходимост от допълнително надграждане на инфраструктурата или чрез минимални разходи. На нея се гледа и като предпоставка за съвременна платформа за единна информационна система, интернет страница на комисията, хранилище за всички видове документи на надзора.

Комисията ще плати авансово 50% от стойността на договора с ДДС до 7 работни дни след като бъда сключен, но доставчикът трябва да предостави оригинална фактура и безусловна и неотменяема банкова гаранция за стойността на аванса. Окончателното плащане ще е след приемане на цялостната работа с подписване на приемо - предавателен протокол и представяне на оригинална фактура, е записано в документите.

Офертите ще бъдат отворени публично на 21 октомври, но ще бъдат разглеждани на закрито заседание на комисията по провеждане на процедурата.

Обществената поръчка ще бъде възложена за изпълнение на участника с икономически най-изгодната оферта при показатели и методика за оценяване, посочени в документацията за участие.

Срокът за изпълнение на поръчката е 28 декември 2011 г. Неустойката за забава е 0.5% от договорената между страните обща цена по договора, за всеки ден, но не повече от 20% от стойността на договора.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg