Клъстер в областта на горската индустрия бе учреден в Кърджали

739

С домакинството на Стопанската камара в Кърджали, 23-ма инициатори подписаха учредителен протокол за създаването на Клъстер в областта на горската индустрия. Сред инициаторите бяха представители на местни фирми от дърводобивното и дървопреработващото производство, областната управа, професионалната гимназия в Кърджали, неправителствени и работодателски организации, вкл. БСК.

 

Инициаторите подкрепиха визията и плана за действие на Клъстера, като се обединиха и около първата проектна идея за създаване на логистика и технологични възможности за използването на отпадъчната биомаса от дърводобива за производство на топлинна енергия, за нуждите на публичния и частния сектор в област Кърджали.

 

Наименованието на Клъстера, „Зеленият килим на Източните Родопи”, ясно показва намеренията на учредителите за повишаване конкурентоспособността на горската индустрия, като неотделим компонент от устойчивото развитие на областта.

 

До официалното регистриране на Клъстера, като самостоятелно юридическо лице, инициаторите упълномощиха Асоциацията на горските фирми в България (член на БСК) да го представлява пред трети страни и да координира подготовката на първите проекти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg