Кнауф България със състезание по сухо строителство за ученици

1723
Кнауф България със състезание по сухо строителство за ученици

© Кнауф България

На 05 юни 2017 г. в зала Арена Армеец в София заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, заедно с Видин Бошнаков – ръководител Продажби отдел Сухо строителство в Кнауф България, откриха дванадесетото издание на международното състезание по сухо строителство Knauf Junior Trophy за младежи от 16 до 21 години.

„Професионалното образование е това образование, което дава възможности за избор“, каза заместник-министърът.

За пореден път Кнауф България ЕООД спонсорира и организира регионалните състезания и националния финал по сухо строителство в Панорамата на професионалното образование под егидата на МОН. Възпитаниците на СПГСГ "Арх. Георги Козаров", гр. Сливен - Диан Живков Жеков и Мариян Свиленов Стефанов, с ръководител Динко Динев и треньор Пламен Костов – инструктор сухо строителство в Кнауф България ЕООД, завоюваха трето място в международното състезание.

Участниците бяха от 13 държави от цяла Европа. Учениците имаха поставена задача да изпълнят модел по предварително зададени параметри, както и да отговорят на технически въпроси под формата на тест. Професионалното жури беше сформирано от по един представител на всяка държава.

Първо място спечели отборът на Словения, а отборът на Австрия е на почетното второ място. Видин Бошнаков поздрави победителите за достойното им представяне и връчи специални награди.

Като домакин Кнауф България подготви интересни забавления и емоции, с които всеки един участник от чужбина опозна културата и историята на нашата държава.

Кнауф България прави първи крачки в подпомагането на професионалното образование още през 2002 г., когато активно съдейства при въвеждането на сухото строителство като учебна дисциплина в професионалните гимназии по строителство и архитектура. През 2008 г. фирмата провежда и първите регионални състезания и национален финал за определяне на участника в международното състезание Knauf Junior Trophy 2008.

Днешните успехи са благодарение не само на усилията на педагогическите колективи на училищата да усвояват съвременните строителни технологии, а и на добрата им съвместна работа с фирма Кнауф България.

 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Едно от най-добрите депозитни предложение за парите ви

Депозитът „Всичко е точно“ е специално за вас