Кнауф България със състезание по сухо строителство за ученици

1650
Кнауф България със състезание по сухо строителство за ученици

© Кнауф България

На 05 юни 2017 г. в зала Арена Армеец в София заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, заедно с Видин Бошнаков – ръководител Продажби отдел Сухо строителство в Кнауф България, откриха дванадесетото издание на международното състезание по сухо строителство Knauf Junior Trophy за младежи от 16 до 21 години.

„Професионалното образование е това образование, което дава възможности за избор“, каза заместник-министърът.

За пореден път Кнауф България ЕООД спонсорира и организира регионалните състезания и националния финал по сухо строителство в Панорамата на професионалното образование под егидата на МОН. Възпитаниците на СПГСГ "Арх. Георги Козаров", гр. Сливен - Диан Живков Жеков и Мариян Свиленов Стефанов, с ръководител Динко Динев и треньор Пламен Костов – инструктор сухо строителство в Кнауф България ЕООД, завоюваха трето място в международното състезание.

Участниците бяха от 13 държави от цяла Европа. Учениците имаха поставена задача да изпълнят модел по предварително зададени параметри, както и да отговорят на технически въпроси под формата на тест. Професионалното жури беше сформирано от по един представител на всяка държава.

Първо място спечели отборът на Словения, а отборът на Австрия е на почетното второ място. Видин Бошнаков поздрави победителите за достойното им представяне и връчи специални награди.

Като домакин Кнауф България подготви интересни забавления и емоции, с които всеки един участник от чужбина опозна културата и историята на нашата държава.

Кнауф България прави първи крачки в подпомагането на професионалното образование още през 2002 г., когато активно съдейства при въвеждането на сухото строителство като учебна дисциплина в професионалните гимназии по строителство и архитектура. През 2008 г. фирмата провежда и първите регионални състезания и национален финал за определяне на участника в международното състезание Knauf Junior Trophy 2008.

Днешните успехи са благодарение не само на усилията на педагогическите колективи на училищата да усвояват съвременните строителни технологии, а и на добрата им съвместна работа с фирма Кнауф България.

 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg