КНСБ иска заплатите на всички работещи да се увеличат със 100 лв.

1734
КНСБ иска заплатите на всички работещи да се увеличат със 100 лв.

КНСБ настоява за увеличение на заплатата на всички работещи с поне още 100 лева. Лидерът на синдикалната организация Пламен Димитров коментира, че към момента българската икономика съвсем спокойно може да си позволи такова вдигане на заплатите и това е единственият начин да се преодолее проблемът с недостига на кадри в различни икономически сфери.

КНСБ стартира кампанията „Искам още 100 лева към заплатата си", която цели увеличаване на възнагражденията на всички заети в страната, съобщава Дарик радио.

Президентът на профсъюза Пламен Димитров уточни, че икономиката на България има възможност за подобно увеличение и това няма да доведе до фалити.


"Икономиката позволява. Производителността на труда е изпреварваща ръста на работните заплати в много от секторите. Икономиката позволява - чрез поделяне на печалбата, разбира се, така става - тоест чрез прехвърляне на печалба не към акционерите и собствениците, а към работещите, да бъдат изплащани в прав текст 145 лева повече към дохода на всеки нает работник.

Като говорим за дохода, разбирайте съвкупния доход - заплата и осигуровка за работодателя. Ако махнем осигуровката за работодателя, която той трябва да направи, за да плати тези пари, остават 123 лева. Това е един от аргументите защо искаме 100 лева на всеки към заплатата", каза Димитров.

КНСБ ще създаде специален сайт и фейсбук страница на кампанията „Искам още 100 лева към заплатата си", където ще бъде публикувана коледна картичка с посланието на кампанията. От синдиката призовават всички заети да я изпратят на своите работодатели.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg