Коалиция за граждански мониторинг на строежа на Дунав мост 2 учредяват във Видин

399
Коалиция за граждански мониторинг на строежа на Дунав мост 2 учредяват във Видин

Коалиция за граждански мониторинг на строежа на Дунав мост II и неговото въздействие върху местните общности учредяват на 18 юли във Видин представители на консорциум от български и румънски направителствени организации. Това съобщи Николай Цолов, председател на Дунавски Еврорегионален Граждански Форум, който включва неправителствените организации от двете страни.

Учредителната среща се финансира от Балкански Тръст за Демокрация по проект на Дунавски Еврорегионален Граждански Форум, който е регистриран във Видин. Партньори по проекта са асоциация "Прозрачност без граници" - София, асоциация PLIMM - Калафат и Агенция за Регионално развитие и Бизнес Център - Видин.

В срещата са поканени за участие двадесет представители на местните власти, бизнеса, неправителствените организации и медиите от Видин и Калафат. На нея ще бъдат представени партньорите по проекта, ще бъде приета Декларация за намеренията и ще се приеме Статут на организацията.

Целта на Коалицията е да бъде защитен местният интерес и да бъдат извлечени ползи от най-голямата досега инвестиция в района на двата града Видин и Калафат. Освен това ще се търси намаляване на негативните последици от строителството на моста за местните жители - екологични проблеми, нарастване на престъпността и др.

Коалицията за граждански мониторинг ще бъде независимо и неформално гражданско обединение и няма да е политически обвързана, уточни Цолов.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg