Комисията „Кушлев“ иска имотите на Лачев

721
Комисията „Кушлев“ иска имотите на Лачев

Софийският градски съд, Окръжен съд - Кюстендил и Окръжен съд - Бургас са допуснали обезпечение на бъдещ иск за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, срещу изпълнителния директор на "Булгартабак" Христо Лачев, предаде БТА.

Размерът на иска е за 981 740 лева, съобщиха от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. Христо Лачев е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по обвинения за престъпления против финансовата, данъчната и осигурителната система.

В резултат на извършената проверка комисията е констатирала, че към настоящия момент съвкупността от придобитото имущество е на "значителна стойност", според определението на закона, за което установеният законен източник на доходи по отношение на проверяваното лице и съпругата му не е достатъчен. Комисията заключава, че е налице презумпцията, че имуществото е придобито от престъпна дейност и налага възбрана върху правото на строеж
на недвижими имоти, на които Христо Лачев и съпругата му са изключителни собственици.

Това са пет апартамента, пет склада, седем гаража и един паркинг, които са в София, район "Витоша". Има и възбрана върху два поземлени имота в с. Бистрица, четири поземлени имота в Сепарева баня и апартамент в к.к. "Слънчев бряг".

Запорирани са всички банкови сметки на Лачев и семейството му, които са открити в лицензираните 30 банки у нас.

Комисията ще внесе мотивирано искане до съда за отнемане в полза на държавата на процесното имущество, след влизането в сила на присъда за извършени престъпления, се посочва в съобщението.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...