Комисията за защита на конкуренцията наложи 50 000 лв. санкция на "Скални материали"

405
Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция от 50 000 лв. на "Скални материали"АД, Русе, за добив на суровини без разрешение, съобщи пресцентърът на комисията. Комисията е постановила прекратяване на нарушението.

Производството е образувано по молба на "Боаза-Приват-98" ООД, Разград и "Тертер" ЕООД, Разград. Дружествата извършват добив и обработка на подземни богатства, предназначени за строителството.

Комисията е установила, че от 2006 г. досега "Скални материали" АД експлоатира кариера "Тертер", без да притежава необходимите разрешителни или концесии. Предприятието се възползва от продажбата на незаконно добитите суровини, без да плаща концесионно възнаграждение.

Комисията смята, че подобни действия създават нелоялно предимство за компанията и противоречат на принципите на добросъвестната търговия.

Дружеството уврежда и пряко интересите на "Тертер" ЕООД, като не го допуска да упражни законовите си права върху кариера "Тертер". Това носи значителни загуби за молителя и нерегламентирано облагодетелства "Скални материали" АД, отбелязват от комисията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg