Комисията за защита от дискриминация спира рекламата на М-тел за LOOP, но не и услугата

845
Комисията за защита от дискриминация спира рекламата на М-тел за LOOP, но не и услугата

Комисията за защита от дискриминация постанови М-тел ЕАД да преустанови излъчването на рекламата за тарифния план LOOP. Комисията е установила, че М-тел ЕАД в качеството си на рекламодател допуска реклама, която води до дискриминация.

На М-тел ЕАД комисията предписва да се въздържа в бъдеще от актове, водещи до дискриминация и до предпоставки за дискриминация.

Комисията остава без разглеждане сигнал и жалби в частта им за установяване на факта, че тарифен план LOOP е услуга и като такава е отказана на потребители на основание възрастов признак.

Решението на Комисията за защита от дискриминация е изпратено и на Комисията за регулиране на съобщенията, и на Комисията за защита на потребителите.

Комисията за защита от дискриминация обяви своето решение по сигнала на Център за човешки права - София и няколко идентични жалби на граждани от Пловдив срещу "Мобилтел" ЕАД.

Според жалбоподателите LOOP е услуга, дефинирана с префикса 0883, със специални преференции, със свое лого. Това го превръщало в тарифен продукт, в марка. Отделно от това жалбоподателите твърдят, че продуктът се рекламира с бруталност, наглост и ирония.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...