Комитетът за наблюдение на ОПТ проведе първото си официално заседание

340
Комитетът за наблюдение на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 днес проведе първото си официално (трето поредно) заседание. По време на срещата членовете на Комитета за наблюдение прегласуваха процедурните правила, кодекса на поведение и критериите за избор на проекти, финансирани от ОП „Транспорт".

Приветствие към участниците отправи заместник-министърът на транспорта Весела Господинова, която е председател на Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт". В своето изказване тя подчерта, че Оперативната програма е одобрена от ЕК на 7 ноември 2007 г. и че Управляващият орган работи активно по подготовката на проектите съвместно с бенефициентите. Заместник-министър Господинова припомни, че вече са проведени две заседания на Комитета за наблюдение на ОП "Транспорт", че активно се работи с експертите от JASPERS и че са приети детайлни правила за допустимост на разходите по ОП „Транспорт".

В рамките на заседанието беше представен напредъкът по проектите: „Връзка на автомагистрала «Хемус» със софийския околовръстен път", „Изграждане на автомагистрала «Струма»" и „Разширение на софийското метро".

Представена беше и работна версия на комуникационния план на програмата, чийто окончателен вариант трябва да бъде одобрен от Комитета за наблюдение преди края на м. февруари 2008 г.

В заседанието участваха и представители на ГД „Регионална политика" и ГД „Околна среда" в Европейската комисия, както и представител на ПЕК в София.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg