Комитетът за развитие на селските райони на ЕС одобри отпускане на 2.609 млрд. евро за България

383
Комитетът за развитие на селските райони на ЕС одобри отпускане на 2.609 млрд. евро за България

Комитетът за развитие на селските райони на Европейския съюз, в който влизат представители на всички страни членки, се изказа положително днес за програмите за развитието на селските райони в 11 страни за периода 2007-2013 г., сред които и България.

Според програмата за България, за развитие на селските райони у нас през следващите пет години трябва да бъдат изразходвани общо 3.242 млрд. евро.

Приносът на Европейския съюз, който ще бъде направен чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, ще достигне 2.609 млрд. евро, а останалата част от сумата трябва да бъде осигурена от национално финансиране, заяви Майкъл Ман, говорител на комисарката за земеделието и развитието на селските райони Мариан Фишер-Боел.

Чрез програмата за българските селски райони средствата ще бъдат изразходвани за засилване на конкурентоспособността на българското земеделие и горска промишленост, за повишаване на качеството на живота в тези райони, за диверсифициране на икономическите дейности в тях, за изпълнение на значителни екологични проекти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg