Компании от девет страни заявиха участие в Международния технически панаир

413
Компании от девет страни заявиха участие в Международния технически панаир

Два месеца и половина преди откриването на Международния технически панаир ангажираните изложбени площи са с 8% повече, в сравнение с общия им размер на предишното издание. Очаква се до старта на 24 септември 2007 г. да се увеличат както броят на участниците, така и наетите експозиционни площи, които в средата на месец юли са с 10% повече спрямо същия период на миналата година.

В Пловдив квадратен метър закрита изложбена площ струва 110 евро, в Румъния – 200 евро, а в Турция – 300 долара.

Заради Закона за защита на конкуренцията, който изисква равнопоставеност между българските и чуждестранните компании, отпаднаха преференциите за наши изложители, но това не повлия отрицателно на тяхното представяне. Към момента заявките за участие от български фирми са с 2% повече, в сравнение с юли 2006 г.

“Ще направим всичко възможно нашите клиенти, които са и наши партньори, да се представят добре”, заяви изпълнителният директор на Международен панаир Пловдив Георги Гергов. За да се отговори на огромния интерес към авторитетния делови форум за инвестиционни стоки и технологии, в панаирния комплекс се подготвят нови експозиционни площи за голямо габаритна техника.

Към 12 юли 9 държави са заявили официални участия, а на ЕСЕН 2006 са били 3. Колективните участия от чужбина са 7 срещу 2 през миналата година. Официално се представят фирми от Австрия, Белгия, Италия, Китайски Тайпе, Турция, Франция, Чешката Република, Унгария и ЮАР, а съвместните експозиции са от Германия, Полша, Румъния, Руската федерация, Сърбия и Турция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg