Компаниите, кандидатстващи за рехабилитация на ВиК инфраструктурата са 27

529
Компаниите, кандидатстващи за рехабилитация на ВиК инфраструктурата са 27

27 компании кандидатстват за рехабилитация и реконструкция на ВиК инфраструктурата, а 24 фирми са подали оферти за обновяване на пътната инфраструктура в райони с потенциал за развитие на туризма. Някои компании кандидатстват за повече от един лот и затова броя на офертите е по-голям.

Двата търга са обявени от Изпълнителна агенция “Програма ФАР” към МРРБ. Търгът за рехабилитация, реконструкция и ново строителство на ВиК мрежите е по Финансов меморандум 2005 “Икономическо и социално сближаване. Проектът предвижда чрез рехабилитацията на водопроводните и канализационните мрежи да се намалят загубите на вода и да се свържат отпадъчните води със съответните пречиствателни станции за отпадъчни води.

Предвижда се замяна на сега съществуващите тръби с по-широки, ново строителство на допълнителни водоизточници и резервоари с цел да се осигури необходимото количество вода и съответното налягане в мрежата.

Проектът е разделен на 10 лота. В ЛОТ 1 влизат общините Симитли и Бобошево, в ЛОТ 2 – Разлог, Банско и Гоце Делчев, в ЛОТ 3 – Смолян и Доспат, в ЛОТ 4 – Севлиево и Дряново, в ЛОТ 5 – Годеч и Вършец, в ЛОТ 6 – Царево, в ЛОТ 7 Велико Търново и Елена, в ЛОТ 8 – община Жеравна, в ЛОТ 9 – общините Бяла и Долни Чифлик и в ЛОТ 10 – Каварна и Балчик.

Общата сума за строителството по фиша на проекта е 10,8 млн. евро, от които 8.1 млн.евро са по програма ФАР.
Търгът за строителството, рехабилитацията и реконструкцията на пътища в райони с потенциал за развитие на туризма в България e разделен на 12 лота. Те включват съответно общините Брезник, ЛОТ 2 – Самоков и Костенец, Велинград в ЛОТ 3, ЛОТ 4 – Рила, Симитли и Банско, ЛОТ 5 - Сандански, ЛОТ 6 - Панагюрище, ЛОТ 7 - Смолян и Чепеларе, ЛОТ 8 - Доспат и Девин, ЛОТ 9 - Тетевен и Троян, ЛОТ 10 - Стара Загора и Дряново, ЛОТ 11- Велики Преслав и ЛОТ 12 –Каварна и Балчик.

Стойността на строителството според проектния фиш е 10.8 млн. евро, от които 8.1 млн. евро са по програма ФАР.

През октомври се очаква окончателният избор на изпълнители на обектите да приключи, като водещ критерий е най-ниската предложена цена.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg