Компютри на стойност 600 млн. лв. предостави МДААР на службите по граничен контрол

468
Компютри на стойност 600 млн. лв. предостави МДААР на службите по граничен контрол

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев връчи компютри и друга техника на ръководителите на службите, осъществяващи граничния контрол – Агенция „Митници”, ГД „Гранична полиция”, Национална ветеринарномедицинска служба, Фонд „Републиканска инфраструктура”, Управление „Пътни такси и разрешителни”, Граничен фитосанитарен контрол.

Общата стойност на предоставената техника се изчислява на близо 600 хиляди лв.

Министерството предостави общо 146 броя терминални устройства за работа на АИФ “Граничен контрол” и електронни четци за документи, чиято стойност надхвърля половината от общата сума. Освен това МДААР предостави по един мощен сървър на всеки от 11-те гранични контролно-пропускателни пункта, в комплект с архивиращи устройства, както и устройства, поддържащи безжична свързаност. В рамките на проекта ведомството предостави и 136 персонални компютри и още толкова UPS устройства за поддържане на работни станции.

Въвеждането на локалната информационна система за заплащане на държавни такси и вземания чрез “Единен фиш” на 11-те гранични пункта на Република България, явяващи се външни граници на Европейския съюз, се реализира чрез редица взаимно обвързани проекти. В изпълнение на решение на Министерски съвет от миналата година МДААР реализира проект за изграждане на софтуер и доставка на техническо оборудване за службите от граничния контрол.

До момента е изградена безжична комуникация на 84 работни места на ГКПП “Капитан Андреево”, “Златарево”, “Станке Лесичково” и “Олтоманци”. В периода до 20.10.2007г. ще бъде изградена безжична комуникация и на останалите шест ГКПП.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg