Конференция на тема „Интелигенти транспортни системи” ще се проведе в София

647
Професионална конференция на тема „Интелигентни транспортни системи” ще се проведе в София на 20 и 21 септември в Парк хотел „Витоша”. Форумът се организира от Асоциацията за транспортна телематика на Република Чехия ITS§S Czech Republic и Научно-техническия съюз по транспорта в България, с подкрепата на Министерството на транспорта и Посланика на Чешката република у нас Мартин Клепетко.

В рамките на форума ще бъдат изнесени доклади, в които ще бъде представен чешкият опит в областта на прилагането на информационни и комуникационни технологии в транспортния сектор, с насоченост към икономичност, екологичност и безопасност.

Използването в практиката на интелигентни транспортни системи и услуги по транспортните коридори при контрола на движението на моторни превозни средства в обществения транспорт и при корпоративни приложения и логистика ще е сред основните теми на конференцията.

По време на семинара ще има и изложба на производители, членове на чешката асоциация за транспортна телематика.

Форумът е предназначен за представители на свързаните с този сектор държавни институции и общински органи, бизнес-сектора на шосейния, железопътния и градския транспорт, доставчици на информационни и комуникационни технологии и услуги, а също и за представители на академичната общност и медиите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg