Конференция за зимно поддържане на пътища се проведе в Несебър

491
Конференция за зимно поддържане на пътища се проведе в Несебър

Първата по рода си конференция за зимно поддържане на пътищата се проведе в гр. Несебър. Организатори на срещата са Национална агенция „Пътна инфраструктура” към Министерски съвет, катедра „Пътища” към Университета по архитектура, строителство и геодезия и „Автомагистрали” ЕАД – София.

На конференцията бяха обсъдени възникналите екстремни положения през зимата на 2007/2008 г., която изискваше максимални усилия за справяне с наложилото се затваряне на пътища и автомагистрали, големи снегонавявания и затрупани автомобили. Информацията бе съобщена от НАПИ, специално за Profit.bg.

Водещият лектор на конференцията беше проф. д-р инж. Ралф Роос, който е ръководител на Института по пътища и железници в Университета в Карлсруе, Германия и изтъкнат специалист в областта на зимното поддържане.

Той представи моделите за ръководство на процесите за зимно поддържане, начина за извършване на контрол, оптимизация на зимното поддържане на съответните райони в Германия. Професорът показа и варианти за формулиране на отговорностите на ръководния орган, технически средства за извършване на поддържането и тяхната по-ефективна експлоатация, които се прилагат в Германия.

Национална Агенция “Пътна инфраструктура” планира да сформира експертен съвет, който да разработи бъдещия модел за зимно поддържане в България. Целта е този нов модел да е приложим като изискване в новите тръжни документи, свързани с процедурите по възлагане на поръчки за зимно поддържане.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg