Консорциум купува борсата за зеленчуци в "Слатина" за 75.4 млн. лв.

891
Консорциум купува борсата за зеленчуци в

Надзорният съвет на Столичната общинска агенция за приватизация (СОАП) определи победителя в конкурса за продажбата на 333 841 поименни акции, общинска собственост, представляващи 100 процента от капитала на "Слатина Булгарплод" ЕАД, съобщиха от СОАП.

На първо място е класиран консорциумът "Слатина Булгарплод", който ще плати сумата 75.4 млн. лв. Това е най-високата постигана цена в историята на СОАП.

Допълнителните инвестиции възлизат на 3 млн. лв. Консорциумът "Слатина Булгарплод" поема задължението да запази предмета на дейност на дружеството в продължение на 15 години, като при неизпълнение на това условие дължи, съгласно приватизационния договор, неустойка в размер на 100 процента върху постигнатата пазарна цена.

Консорциумът поема и задължението за пълното и предсрочно погасяване на кредита, отпуснат на "Слатина Булгарплод" ЕАД от Европейската банка за възстановяване и развитие, в срок от 20 календарни дни от датата на сключване на приватизационния договор.

Постъпленията на средствата от сделката в общинския приватизационен фонд на София ще дадат възможности за подготовката на мащабна инвестиционна програма в столицата през следващата година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg