Концесионните възнаграждения за 2006 г. - в размер на 6.7 млн. лв.

314
Концесионни възнаграждения в размер на 6 715 138 млн. лв. са получени през 2006 г. в резултат на отдаването на концесия на пристанищни терминали и граждански летища за обществено ползване за 2006 г. За извършената дейност до 31 декември 2006 г. към 31.01.2007 г. са платени още 415 783 лв., съобщи правителствената информационна служба, цитирана от БТА.

Данните са от годишните доклади на комисиите за контрол по изпълнението на концесионните договори. Те се отнасят за пристанищния терминал Леспорт, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Варна, сключен на 8 юни 2005 г. с "БМ Порт" АД, Варна; договора за предоставяне на концесия върху пристанищния терминал Балчик - териториално обособена зона от пристанище за обществен транспорт с национално значение Варна, сключен на 14 декември 2005 г. с "Порт Балчик" АД, Добрич; договора за предоставяне на концесия върху Фериботен терминал Силистра - териториално обособена зона от пристанище за обществен транспорт с национално значение Русе, сключен на 3 февруари 2006 г. с "Фериботен комплекс Силистра" ЕАД, София; договора за концесия на гражданското летище за обществено ползване Бургас и гражданското летище за обществено ползване Варна, сключен на 10 септември 2006 г. с "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, Варна.

Определените условия за осъществяване на концесиите, основните задължения на концесионерите и законовите изисквания за летищна и пристанищна дейност се изпълняват. Подобрена е стопанската дейност на обектите, предоставени на концесия. Концесионерите на пристанищен терминал Балчик и Леспорт общо са обработили 89 903 тона товари повече, в сравнение със същия период преди предоставянето на концесия.

Предприети са необходимите действия за изпълнение на инвестиционните програми за първата договорна инвестиционна година на концесиите. Работниците и служителите на пристанищните терминали и на гражданските летища са преминали към концесионерите, взети са мерки за подобряване на условията на труд, безопасност и сигурност, и за опазване на околната среда, се посочва в съобщението.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg