Корабът „Перун” се завръща в България

589
Корабът „Перун” се завръща в България

По нареждане на министъра на транспорта Петър Мутафчиев ИА „Морска администрация" разпореди на кораба „Перун" да се завърне в България.

Още през месец декември м. г. Министерството на транспорта уведоми с писма Варненската окръжна прокуратура и Софийската градска прокуратура за неизплатените възнаграждения от страна BSD „Шипинг Къмпани", наела украинската част от екипажа и „Интернет агенция" ООД, наела българската част от екипажа. Предприети са действия за прекратяването на договора с беърбоут чартьора „Интернет агенция" ООД.

За попълването на екипажа са изпратени още пет моряка. Те ще се присъединят към останалите седем. В качеството си на корабособственик ИА „Морска администрация" сключи договори с тях, които ще влязат в сила от 1 февруари 2008 г. С това ще се гарантира редовното получаване на трудовите възнаграждения и командировъчни.

За Дубай отпътува главен експерт от ИА „Морска администрация" Марин Пазвантов, който заедно с петимата нови членове на екипажа ще приеме кораба. В момента се проучва от къде да се зареди плавателният съд с дизелово гориво и масла за завръщането му в България.

Корабът „Перун" е зареден с хранителни провизии за един месец напред. Нормалният преход от Дубай до нашата страна ще отнеме 20-22 дни. ИА „Морска администрация" ще направи постъпки всички разходи по завръщането на кораба у нас да бъдат поети от наемателя.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg