Космическият туризъм се превръща в процъфтяваща индустрия

1692
Космическият туризъм се превръща в процъфтяваща индустрия

На специална пресконференция вчера организаторите на международната туристическа конференция и космически форум www.eCommerceAcademy.net реализираха телефонен разговор с астронавта Стори Мъсгрейв от неговия дом в Кисими, Флорида.

Астронавтът ще има основна роля като специален лектор на форума „Туризъм и пътувания в космоса", който ще се проведе в София, България в Софийската опера и балет от 16.00 до 21.00 ч. на 17-ти март 2011 г. Специалното събитие е част от програмата на конференцията „Тенденции, иновации и инвестиции" от 15-ти до 17-ти март 2011 г.


Стори Мъгрейв спомена някои от темите на неговата презентация. „Ще говоря за иновации и дизайн, за управлението на проекта „Аполо", за участието ми в продължение на 18 години в изграждането на телескопа „Хъбъл", както и за много други интересни въпроси, каквито са извънземният живот и сексът в космоса. Ще отведа аудиторията на едно много забавно космическо пътешествие", сподели Стори. Той каза, че няма никакви доказателства за съществуването на извънземни, но е сигурен, че някъде, сред трилионите планети във Вселената, трябва да съществуват и други интелигентни форми на живот. „Ако извънземните са достатъчно интелигетни, обаче, не биха посетили Земята", каза той и подчерта, че човечеството не е готово за такава среща, тъй като ние ще възприемем цивилизациите извън Земята по-скоро като заплаха.

Пътуванията в космоса с цел туризъм бяха основна тема на вчерашната пресконференция. Джон Хейзълууд - изпълнителен директор на www.CenTransit.bg, основател и председател на борда на www.eCommerceAcademy.net, информира, че компании, които вече са в „космическия бизнес", ще участват в международното събитие. Хосе Мариано Лопез-Урдиалес, например, е един от предприемачите, които разработват решения за суб-орбитални пътувания. Неговата идея е да бъде използван балон с хелий с прикрепена 6-местна капсула, който ще издигне пътуващите на около 32 км от земната повърхност в продължение на 2 часа. Ще има презентация и на компанията Virgin Galactic, собственост на Ричърд Брансън, която също разработва решение за суб-орбитални пътувания в космоса и дори има продадени над 400 билета.

„Космическата индустрия в известен смисъл е аналогия на интернет революцията. Ако се замислите какво представляваше интернет през 80-те години, ще видите, че беше създаден за военни цели, след това като правителствена мрежа и връзка между университетите. Така бе родена инфраструктурата. През 90-те обаче интернет започна да се комерсиализира. По същия начин космическата индустрия се развива в продължение на повече от 60 години и инфраструктурата вече е създадена. В момента се случва и масово популяризиране на идеята и в близките години космическият туризъм ще се превърне в процъфтяващ бизнес", каза Хейзълууд на аудиторията.

Джон Хейзълууд подчерта, че „Туризъм и пътувания в космоса" е съвместно събитие на www.eCommerceAcademy.net и Атлантическия клуб в България. 20-тата годишнина на клуба ще се състои по време на събитието и организаторите ще посрещнат всички, които искат да отпразнуват повода и да се присъединят към мега космическото събитие.

Хейзълууд каза още, че конференцията „Тенденции, иновации и инвестиции в туристическия бизнес" ще събере десетки експерти, каквато например е Кати Мисунас. Тя е ветеран с 30-годишен опит в сферата на туристическите технологии и бивш изпълнителен директор на Сейбър Груп (Sabre Group), изпълнителен директор на Рийд Травъл Груп (Reed Travel Group), както и директор „Информационни технологии" в Америкън Еърлайнс (American Airlines). По настоящем Кати е партньор на Тери Джоунс в компанията Есеншъл Айдиас - същият Тери Джоунс, който създаде Travelocity. И нещо повече - в съботата след конференцията Кати Мисунас планира да изкачи Витоша заедно с група ентусиасти.

Джон Хейзълууд сподели, че изпълнителният директор на LundXY Мортън Лънд ще участва в инвестиционния панел. Лънд е един от най-ранните инвеститори в известния онлайн месинджър Skype.

Profit.bg е медиен партньор на събитието.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...