Коя е идеалната интериорна врата?

5956
Коя е идеалната интериорна врата?

© Profit.bg

Идеалната интериорна врата трябва да отговаря на бюджета, който сме заделили, да съответства на дизайна на жилището ни и да е с добра функционалност, т.е. да можем да я използваме дълго време. Това каза в интервю за Profit.bg Борис Главчовски, управител на Hörmann България.

Какво е определящото, когато избираме врата за дома си?

На първо място това е бюджетът, който сме си определили. След това външният вид на вратата трябва да отговаря на нашите изисквания, свързани с интериора и екстериора на жилището. На трето място е безупречната функционалност.

Как се измерва колко сигурна е една външна врата и съществуват ли т. нар. непреодолими врати за крадците?

Това е регламентирано от законодателя. Има степени на сигурност – RC1-5. Непреодолими врати няма, но има врати, които са по-добре защитени. Въпрос на личен избор е колко средства бихме отделили, за да закупим съответния клас врата.

Какви са характеристиките на идеалната интериорна врата и как да я изберем?

Идеалната интериорна врата трябва да отговоря на бюджета, който сме си отделили. Следващото важно нещо е дизайнът - към момента на избирането на вратата тя трябва да съответства на дизайна, който сме определили за жилището си. На трето място е функционалността, т.е. възможността да използвате вратата дълго време. Тя се определя от материалите, които са вложени в нея.

Кои са важните неща? На първо място, здравината на платното, тъй като едно здраво платно няма да може да се усуква във времето. Следващото изключително важно нещо е повърхността, тя трябва да е възможно най-здрава, за да не се драска и цапа, т.е. дълги години да не забелязваме, че се е случило нещо върху нея. На трето място, касата трябва да е изработена от достатъчно здрави материали, а връзките на отделните й елементи – хоризонтали и вертикали, трябва да са направени така че след използване за известно време да не се забелязват съответните луфтове и да не се стига до скърцане или до невъзможност за затваряне на вратата.

Предвид малките жилища, които обитаваме, се търсят все повече решения, които пестят място. Разкажате ни повече за плъзгащите се врати на Hörmann.

Плъзгащите се врати са изключително интересни, защото наистина, когато жилището е малко, използването на врата на панти невинаги е възможно. Когато имаме гипсокартонена стена или просто ниша, можем да използваме именно тези врати. Тя се плъзга в избраната от нас посока и при отворено състояние изобщо не се забелязва, че там има врата. Механизмът трябва да е изключително здрав, за да не се случи така че във времето вратата да остане блокирана в нишата и да се налага да чупим стената.

Въз основа на опита ви на пазара у нас, който не е малък, какви врати предпочитат българите?

В последните година и половина както в България, така и в Европа, доминиращи са белите врати.Може би почти всяка трета врата е в бял цвят, това определено е водещият нюанс.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...