Кръгла маса, посветена на сътрудничеството ни с Швеция в областта на инфраструктурата

459
Кръгла маса, посветена на  сътрудничеството ни с Швеция в областта на инфраструктурата

Кръгла маса на тема: „Възможности за разширяване на сътрудничеството между Република България и Кралство Швеция" ще се проведе днес, 26 март 2008 г. в сградата на Министерство на икономиката и енергетиката.

Ще бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество в областта на инфраструктурата (вкл. в енергетиката), енергийната ефективност, Възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), опазването на околната среда.

Очаква се участниците във форума да дискутират и върху въпросите на глобалната търговска политика, реформите на вътрешния пазар на ЕС и др.

В кръглата маса ще участват министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, заместник-министърът на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Искра Михайлова, заместник-министърът на отбраната Симеон Николов, експерти от МИЕ, Министерството на отбраната, Министерството на финансите, Министерство на околната среда и водите и държавни агенции, както и представители на Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ), Българска търговско-промишлена палата и Българска стопанска камара.

Шведската страна ще бъде представена от Гунар Висландер – държавен секретар по търговията, Министерство на външните работи, Андерш Анлид – генерален директор „ Търговия", МВнР, Аса Першон – първи секретар на МВнР, Н.Пр. Бертил Рот – посланик на Кралство Швеция в София, Бо Норлин – вицепрезидент на SAAB Industrial Cooperation и др.

За представителите на медиите е предвиден брифинг с участието на заместник-министъра на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев и държавния секретар по търговията към шведското външно министерство Гунар Висландер.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg