Кръгла маса за развитието на водния транспорт ще се проведе в Бургас

351
Кръгла маса за развитието на водния транспорт ще се проведе в Бургас

Кръгла маса на тема "Проблеми и перспективи за развитието на водния транспорт" ще се проведе в Бургас. Форумът ще се състои днес (17 септември 2007 г.) в хотел „България”, като се организира от Министерството на транспорта, Научно-техническия съюз по транспорта, пристанище Бургас, ИА Пристанищна администрация” и ИА „Морска администрация”.

В кръглата маса ще вземат участие представители на транспортното ведомство, заинтересовани фирми и организации, които ползват услугите и предимствата на морския и речния транспорт при вътрешните и международните превози.

Доклади ще представят зам.-министърът на транспорта Даниела Никифорова, изпълнителният директор на ИА „МА” Николай Апостолов и изпълнителният директор на ИА „ПА” к.д.п. Пейчо Манолов.

По време на форума ще бъдат обсъдени нормите и изискванията към водния транспорт след присъединяването на страната ни към Европейския съюз, държавната политика в развитието на морския и речния транспорт, условията за успешна и ускорена реализация на инфраструктурните обекти. Специално внимание ще бъде отделено и на прилагането на европейските критерии и стандарти за опазването на чистотата на морските и речни пространства и промяна на облика на крайбрежните райони, с нови възможности за отдих и туризъм.

Сред приоритетите във водния транспорт е включването на нашите морски и речни пристанища в международните транспортни вериги за контейнерен и мултимодален транспорт, с оглед привличането на по-големи товаропотоци при вътрешните и международни превози.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg