Крайният срок за подаване на декларации за корпоративни данъци - 2 април

345
Крайният срок за подаване на декларации за корпоративни данъци - 2 април

По-малко от седмица остава до крайния срок за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци за 2006 г.

През тази година 31 март е неработен ден. Данъчното законодателство допуска подаването на годишната декларация за облагане с корпоративни данъци да стане в първия работен ден, ако крайният срок изтича в неприсъствен ден.

Първият присъствен ден след 31 март е 2 април и документите трябва да бъдат подадени до края на работното време на офисите на НАП.

Заедно с данъчната декларация се подава годишният финансов отчет, включително приложенията към него. Предприятията, чиито годишни финансови отчети подлежат на задължителен финансов одит съгласно Закона за счетоводството, подават и копие от доклада по Закона за независимия финансов одит.

За пръв път през 2007 г. лицата, които подават данъчна декларация за облагане с корпоративни данъци по електронен път могат да ползват отстъпка в размер на 1 процент от дължимия корпоративен данък.

Задължително условие, за да се ползва отстъпката е декларацията да е подадена по Интернет, подписана с електронен подпис и дължимият данък да е внесен до 2 април. Важно е да се знае, че данъкът се счита за внесен на датата, на която е постъпил в републиканския бюджет по сметката на съответния офис/дирекция на НАП.

Препоръчва се банковия превод да бъде направен поне 24 часа преди изтичането на крайния срок. Максималният размер на отстъпката е ограничен до 1000 лв. Клиентите на НАП, които подадат декларацията по Интернет, могат да се възползват и от удължения срок за подаване на декларацията – до полунощ на 2 април, вместо до 17,30 ч. на 2 април, когато изтича срокът за подаване на декларациите на хартия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...