Кражби за над милион разкрили за осем месеца от Е.ОН България

528
Кражби за над милион разкрили за осем месеца от  Е.ОН България

Нарушения за над 1 милион лева са разкрили специалистите от отдел „Енергиен контрол“ на Е.ОН България за първите осем месеца на годината. В резултат на засилените проверки за неправомерно ползване на електрическа енергия са извършени над 22 хиляди проверки на битови и стопански потребители и са констатирали 870 нарушения.

В сравнение с 2007 г., когато бяха извършени 12 637 проверки и регистрирани 761 нарушения на стойност 931 541 лева, още през осемте месеца на тази година проверките вече са два пъти повече, посочват от компанията.

За да се осигури максимална ефективност на контролната дейност и за предотвратяване на случаи, при които се консумира електрическа енергия, която не се измерва и заплаща, специалистите от „Енергиен контрол” извършват масови проверки, съсредоточени в различни райони, за които има съмнения за неправомерна консумация. През периода 18-22 август подобна акция беше извършена в регионален център Габрово, където бяха проверени над 1000 клиента. На нарушителите беше начислена електроенергия съгласно Общите условия на договорите за пренос на електрическа енергия през електрическите мрежи на Е.ОН България Мрежи.

Тези резултати бяха постигнати благодарение на съвместните усилия на специалистите от „Енергиен контрол”, полицията и прокуратурата. Неправомерната консумация на електрическа енергия е престъпление съгласно българското законодателство и при констатиране на нарушение започва досъдебно производство.

Отчетените резултати до момента още веднъж потвърждават твърдата решимост на Е.ОН България да се пребори с неправомерната консумация на електрическа енергия и ефективната й политика за намаляване на загубите по електроразпределителната мрежа, посочват още от дружеството.

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg