Кремиковци няма задължения към държавата, нито към работниците си

399
Кремиковци няма задължения към държавата, нито към работниците си

За първи път Националаната агенция по приходите (НАП) издаде удостоверение на Кремиковци, че няма задължения към държавата.

Това съобщи председателят на управителния съвет Александър Томов и показа официалния документ на НАП, че Кремиковци е занулил задълженията си.

Кремиковци няма задължения и към своите работници, изтъкна още Томов, и посочи, че средната заплата в Кремиковци през 2000 година е била 405 лeвa, за миналата година 786 лева, за тази година се очаква да бъде 903 лева, а ако бъдат изпълнени всички планове може да надхвърли и 1 000 лева.
Кремиковци не дължи нито един лев на БДЖ, посочи още Томов.

Сумата внесена от Кремиковци в държавния бюджет от 2002 година до сега възлиза на 344 милиона лева и косвеният социален ефект от това е огромен, изтъкна Томов.

Дружеството има около 124 милиона лева задължения към фирми и има програма за обслужването им, допълни той.

След като миналата година производството е увеличено с 20%, през тази година очакванията на Кремиковци са за увеличение с 30%.

Томов съобщи, че предприятието се очертава като балкански лидер за така наречените плоски продукти, наричани на народен език - ламарини.
Те за разлика от арматурните железа се произвеждат с много по-голяма сложност.

Това е специализацията на Кремиковци и се стремим да произвеждаме най-високото качество ламарини, включително поцинковани и пластифицирани, съобщи Томов.

Общо за годината са планирани 160 милиона долара инвестиции. Нововъведенията са и с цел да се постигне висока екологична прецизност.

Кремиковци е глобяван и ще бъде глобяван, докато не стигне съответните еко норми.
Ще защитим европейското име на Кремиковци през 2011 година - това е записано в нашия план за животоспособност и до тогава в условията на намалена емисионност ще плащаме глоби, поясни Томов и уточни, че има в предвид предоставения от ЕК гратисен период за покриване на еко нормите.

Кремиковци е със старо оборудване и не е възможно всичко да бъде закрито и подновено изведнъж, посочи още Томов.
Той заяви, че дружеството има претенции към еко министерството, тъй като е принудено да прави разходи за поддържане на рудника.

Ние продължаваме да плащаме за голямата дупка, макар че тя не е на Кремиковци.
Плащаме по 1.5 милиона лева годишно, за да поддържаме този рудник, иначе би станало екологично опасен, допълни още Томов.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg