КРС прекрати обявения търг с тайно наддаване за четвърти GSM

737
КРС прекрати обявения търг с тайно наддаване за четвърти GSM

Комисията за регулиране на съобщенията прекрати обявения търг с тайно наддаване за издаване на разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс – радиочестотен спектър за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа по стандарт GSM с национално покритие и не определи спечелил търга кандидат.

С решение от 17 април 2008 г., КРС обяви намерение да издаде разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа по стандарт GSM, с национално покритие, при използване на индивидуално определен ограничен ресурс от радиочестотния спектър – 2 х 5 MHz в обхват 1800 MHz.

Процедурата беше инициирана въз основа на заявление за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс, подадено от „Макс Телеком”ООД.

Дванадесет дружества заявиха намерението си да поискат разрешение за ползване на индивидуално определения ограничен ресурс. Регулаторът установи, че обявеният свободен ограничен ресурс не е достатъчен за ползване от всички лица, подали заявления, и предвид обстоятелството, че не е необходимо извършването на комплексна оценка за издаване на разрешение, поради характера на осъществяването на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа по стандарт GSM с национално покритие, КРС прие Решение от 3 юни 2008 г., с което на основание чл. 93 от ЗЕС обяви търг с тайно наддаване за издаване на разрешение.

Началната цена в търга беше определена в съответствие с Тарифата за таксите, които се събират от КРС по ЗЕС, в размер на 38 милиона лева и той трябваше да се проведе на 29 юли 2008 г.

Всички заинтересовани лица имаха възможност до 27 юни 2008 г., 17.00 ч., да закупят тръжни книжа за участие в търга за честотен спектър в 1800 MHz и съответно да подадат заявление за участие до 17.00 часа на 11 юли 2008 г. Тръжната документация беше закупена от осем предприятия. Единствено „Телко”АГ подаде в указания в решение № 737 срок заявление за участие в търга. Поради обстоятелството, че само един участник е подал заявление, обявеното наддаване в търга не се състоя.

При прегледа от формално-юридическа страна на подадените от „Телко”АГ документи бяха констатирани непълноти, поради което беше изискана допълнителна информация. Участникът, в предоставения му законоустановен 7-дневен срок за отстраняване на непълнотите, не представи поисканите документи.

След приключване на работата си, съгласно чл. 102 от ЗЕС, експертната комисия представи на КРС доклад за извършената работа, както и цялата документация по обявения търг. Въз основа на констатациите на комисията и представената документация, КРС се произнесе в законоустановения срок с решение 1392 от 4 август 2008 г., с което прекратява тръжната процедура без да определя спечелил търга кандидат, поради недопускане на „Телко”АГ до участие в търга, тъй като не отговаря на изискванията на тръжните книжа и на ЗЕС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg