КЗК глоби Албена автоекспрес-98 с 4 020 лв.

1527
КЗК глоби Албена автоекспрес-98 с 4 020 лв.

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 4 020 лв. на Албена автоекспрес-98 ООД, гр. Добрич, за извършено нарушение на Закона за защита на конкуренцията.

Производството пред КЗК е образувано по искане на Минибус Експрес ООД, гр. Добрич, конкурент на ответното дружество на пазара на транспортни услуги.

Двете дружества са участвали в конкурс за възлагане на обществен превоз на пътници, като са били длъжни да представят справка за показателя за финансовата стабилност на превозвача.

В конкретния случай, безспорно бе установено, че Албена автоекспрес-98 е представило справка, изчислена по формулата за лица, водещи едностранно счетоводство, въпреки че самото то води двустранна форма на счетоводна отчетност и по този начин е завишило показателя за финансова стабилност.

Комисията счита, че с това свое действие ответното дружеството е нарушило добросъвестната търговска практика и е увредило интересите на своите конкуренти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg