КЗК глоби „Рокар-1” ООД-Стара Загора със 7 хил. лв.

1864
Комисия за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 7 000 лв. на „Рокар-1”ООД-Стара Загора, за извършено нарушение по чл.33, ал. 1 от ЗЗК.

Производството е образувано по молба на „ЕЛИТ МЕС МИНЕВ – РОДОПА – В.Т.” ООД, Велико Търново. Дружеството произвежда и дистрибутира различни видове меса, колбаси и месни деликатеси, сред които и „Сръбска наденица за скара”.

Проучването на КЗК установи, че фирма „Рокар-1” произвежда колбас с име „Сръбска наденица Рокар”. Сравнението на двата продукта показва значителна прилика между етикетите, цветовото и шрифтовото оформление, както и цялостния вид на опаковките.

Съществуващите разлики са минимални и не позволяват ясно да се отграничат произхода и производителя на стоката.

Комисията за защита на конкуренцията счита, че видът на продукта на „Рокар-1”ООД - „Сръбска наденица Рокар” би могъл реално да въведе потребителите в заблуждение.

В жалбата на „ЕЛИТ МЕС МИНЕВ – РОДОПА – В.Т.” ООД се посочва още, че „Сръбска наденица Рокар” е опасна за употреба. Извършената експертиза установи, че тези твърдения не отговарят на истината.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg