КЗК глоби с 10 хил. лв. „Апис Христович” ЕООД за увреждане на доброто име на конкурент

438
Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 10 000 лв., на „Апис Христович” ЕООД – София, за извършено нарушение по чл. 31, ал.1, във връзка с чл. 30, от ЗЗК.

Производството е образувано по молба на „Лакорда” АД. Двете дружества разпространяват правно-информационни продукти, съответно „Лакорда Легис” и „Апис право”.

„Апис Христович” ЕООД е публикувала на своята Интернет страница съобщение със заглавие „АПИС съди фирма за интелектуална кражба”.

Проучването на КЗК установи, че ответното предприятие е завело иск в Софийски градски съд, но към момента няма постановено решение. В разпространеното съобщение, за поведението на „Лакорда”са използвани изрази като „интелектуална кражба” и „лидерство в областта на интелектуалното пиратство”.

Комисията счита, че публикуването на заключения, чиято истинност тепърва предстои да се установи, противоречи на добросъвестната търговска практика.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg