КЗК глоби с 10 хил. лв. „Техностил”ООД – Пазарджик за имитация на марка

1890
Комисията за защита на конкуренцията наложи две имуществени санкции по 5 000 лв. на „Техностил”ООД – Пазарджик за нарушение на чл. 33, ал. 1 и чл. 33, ал.2 от ЗЗК и постанови прекратяване на нарушенията.

Производството е образувано по молба на „Техноклима”ООД – Плевен. Двете дружества извършват една и съща търговска дейност – продажба на климатици.

Комисията установи, че ответното дружество се рекламира чрез радио-клипове, които съдържат словосъчетанието „ТЕХНО КЛИМА”. Фирмата е наела същия търговски обект, в който е работил молителят, в периода 2003 - 2004 г. , а при графичното оформление на витрината са използвани елементи от неговата защитена марка.

Комисията за защита на конкуренцията счита, че поведението на „Техностил” ООД е целенасочено, би могло да заблуди потребителите относно реалния търговец, както и да увреди интересите на конкурентите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg