КЗК наложи санкция за имитация на матраците ТЕД

927
КЗК наложи санкция за имитация на матраците ТЕД

Комисията за защита на конкуренцията установи, че е извършено нарушение на закона за защита на конкуренцията от страна на АС и КО ООД, гр. Пещера, и наложи имуществена санкция на дружеството в размер на 10 290 лв. Комисията постанови прекратяване на нарушението.

Производството е образувано по искане на Тед Инвест ЕООД, гр. Пловдив. Дружеството продава на българския пазар матраци и легла. През 2000 г. регистрира марката матраци ТЕД.

Проучването показа, че в рекламни брошури от 22 март до 23 май т.г. ответното дружество рекламира свой матрак, използвайки обозначението „Матраци ТЕК", със защитените за марката «ТЕД» цветове и разположение на думите. В рекламното каре не е отбелязано, че се касае за модел на матраци с марка „Магия", нито е посочен производителя.

Комисията счита, че добросъвестната търговска практика изисква производителят да използва за обозначаване на продукта си регистрираната търговска марка, а всички останали данни да се дават като информация на потребителя. В този смисъл КЗК приема, че дружеството е действало недобросъвестно, като е използвал обозначение, идентично на регистрирана и утвърдена на пазара търговска марка.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg