КЗК наложи санкция за имитация на Петрол

903
КЗК наложи санкция за имитация на Петрол

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл. 35, ал. 2 от ЗЗК и наложи имуществена санкция в размер на 7 160 лв. на Верона 2002 ООД. Комисията постанови прекратяване на нарушението.

Производството е образувано по молба на Петрол АД, конкурент на ответното дружество при търговията на дребно с петролни и автомобилни горива.

През 2008 г. Петрол продава бензиностанция в с. Орешак, общ. Троян, на Верона 2002, която в продължение на 13 месеца след смяната на собствеността продължава да работи с характерните отличителни белези на дружеството-молител - грифон, стилизирана латинска буква „Р" и надпис "Petrol".

Комисията счита, че е налице целенасочено бездействие от страна на ответника. С непредприемането на никакви действия по отстраняване на отличителните знаци дружеството е търсило начин да привлече клиенти от утвърдения имидж на конкурента си.

При определяне на санкцията Комисията е взела под внимание периода и характера на нарушението и икономическото състояние на ответното дружество.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg