КЗК одобри концентрация между „Нюз Корпорейшън” и Дау Джоунс&Ко

513
Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на самостоятелен контрол върху Дау Джоунс&Ко, САЩ, от страна на „Нюз Корпорейшън”, САЩ.

Дау Джоунс издава бизнес и финансови новини, чрез вестници, списания, Интернет, радио и телевизия. „Нюз Корпорейшън” произвежда игрални филми, телевизия, кабелни телевизионни програми, списания и приложения, книги. На българския пазар дружеството присъства чрез „Болкан Нюз Корпорейшън” ЕАД – собственик на телевизия „bTV”.

Целта на сделката e да комбинира възможностите на Дау Джоунс, в областта на финансовата информация, с глобалните дейности на „Нюз Корпорейшън, в дистрибуцията и маркетинга на издания.

КЗК установи, че на територията на България, страните по сделката оперират на различни пазари. Дау Джоунс няма реално присъствие в страната и не може да се очаква, че концентрацията ще промени пазарните дялове на двете компании.

Комисията за защита на конкуренцията счита, че планираното придобиване не би могло да доведе до създаване или засилване на господстващо положение на разглежданите пазари и няма да навреди на ефективната конкуренция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg