КЗК одобри концентрация между производители на млека и млечни продукти

349

Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на едноличен контрол върху „СЕРДИКА-90” АД – Добрич, от страна на „ФАМА” АД – Варна.

Концентрацията ще се осъществи чрез закупуване на 88.07 % от капитала на дружеството.

Дружествата произвеждат и предлагат на пазара широка гама млечни продукти – кисело и прясно мляко „Роса”, сирене и кашкавал с марки „Авита”, „Роса”, „Добруджанско”, „Албена” и др.

Участниците в сделката не притежават господстващо положение на разглежданите пазари. КЗК установи, че предстоящата продажба не би могла да доведе до значително увеличаване на пазарните им позиции.

Концентрацията ще се отрази положително на „СЕРДИКА-90”, предвид планираните инвестиции, подобряването на развойната дейност на компанията и увеличаването на продуктовото разнообразие.

С оглед на силната фрагментираност на млечната промишленост в България и нарастващите изисквания за качество на продукцията, продажбата би могла да допринесе за повишаване на конкурентоспособността на фирмата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg