КЗК одобри продажбата на Шеле България ЕООД

645
КЗК одобри продажбата на Шеле България ЕООД

Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на 100% от дяловете на „Шеле България”ЕООД, от страна на „А. С. А. Интернешънъл Енвайрментал ГмбХ”, Австрия.

„Шеле България”ЕООД извършва сметосъбиране, сметоизвозване и третиране на отпадъци, по сключени договори за концесии и обществени поръчки, на територията на 14 големи общини в България.

„А. С. А. Интернешънъл Енвайрментал ГмбХ” оперира на същия пазар, предимно в Австрия и района на Централна и Източна Европа. Целта на дружеството е да навлезе на нови пазари и да разшири услугите, които предлага на своите клиенти.

КЗК установи, че нормативната уредба на засегнатите пазари предполага наличие на господстващо положение и предстоящата сделка не би могла да доведе до негативни последици. Придобиващата компания предвижда изграждане на заводи и местни депа за третиране на отпадъци.

Комисията постанови предварително изпълнение на решението.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg