КЗК одобри продажбата на TAKRAF

399
Комисията за защита на конкуренцията одобри придобиване на 100% от капитала на TAKRAF GmbH, ФРГ, от страна на Platin 185 GmbH, ФРГ. Придобиващото дружество е част от Techint European Holding, Холандия. КЗК постанови предварително изпълнение на решението.

Групата Techint развива дейност в международен мащаб, в областта на производството на стоманени изделия, проектиране и строителство на електроцентрали и заводи, съоръжения за обработване на масивни товари.

TAKRAF и дъщерните му дружества произвеждат и продават системи за минни дейности, както и за обработване на масивни товари. В България компанията предлага съоръжения за работа в открити рудници и контрол при монтажа.

КЗК установи, че на територията на страната няма припокриване в дейността на страните по сделката. Пазарните дялове на предприятията са под установения праг за господстващо положение и не може да се очаква те да бъдат значително увеличени.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg