КЗК отмени решение за обществена поръчка в Ботевград

771
КЗК отмени решение за обществена поръчка в Ботевград

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на кмета на Община Ботевград за класиране на участниците и определяне изпълнител на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на техническа помощ за управление на инвестиционен проект: „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Ботевград"".

Производството е образувано във връзка с постъпила жалба от страна на
„ЕКО Енергопроект" ООД.

Данните по преписката сочат, че възложителят е издал незаконосъобразно решение за класиране на участниците и избор на изпълнител на обществената поръчка, тъй като се е позовал на немотивиран протокол от работата на конкурсната комисия без да е изложил собствени мотиви относно класирането на участниците. Предвид изложеното КЗК счита, че е нарушен и текста на чл. 73, ал. 1 от ЗОП.

Комисията връща преписката на възложителя за продължаване на процедурата от етап разглеждане на техническите предложения на участниците при спазване на изложените мотиви.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg