КЗК проверява сделката за покупка на КейбълТел и Викон България

409
КЗК проверява сделката за покупка на КейбълТел и Викон България

На 18 юни 2008 г. Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) образува производство във връзка с уведомление от страна на ФН Кабел Кооператиф У.А., Амстердам, Нидерландия, за намерението на дружеството да придобие пряк или непряк самостоятелен контрол върху “КейбълТел” ЕАД, София, както и “Виком България” АД, София и предприятията от групата му.

Проучването на КЗК показва, че планираната сделка поражда сериозни съмнения за установяване на господстващо положение - най-вече на пазара за предоставяне на услугата “платена телевизия”, което може да доведе до ограничаване и/или нарушаване на ефективната конкуренция на пазара.

Комисията установи, че събраната информация и доказателства не са достатъчни за разрешаване или забрана на разглежданата концентрация и постанови извършване на задълбочен анализ относно промените, които биха настъпили върху всички засегнати пазари и конкурентната среда, в резултат на планираното придобиване.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg