КЗК разреши концентрация между Банка Пиреос и ИНГ Банк

375

Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиването на обособеното предприятие за банкиране на дребно на „ИНГ Банк Н.В. – клон София” от страна на „Банка Пиреос България” АД.

Според дружествата, целта на концентрацията е засилване на позициите на Банка Пиреос в сферата на банкирането на дребно и финансирането на малки и средни предприятия. Банката планира да укрепи банково-застрахователната си дейност, както и управлението на активи.

КЗК установи, че нито един от участниците в сделката не притежава господстващо положение на съответните пазари. Анализът показва, че не може да се очаква промяна на пазарните дялове в резултат на предстоящото придобиване.

Комисията за защита на конкуренцията счита, че концентрацията не би могла да наруши или ограничи ефективната конкуренция на разглежданите пазари, както и да доведе до промяна в структурата им.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg