КЗК разреши концентрация между „Икономедиа” и „София ехо медия”

570
Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на 60% от капитала на „София ехо медия” ЕООД от страна на „Икономедиа”АД.

Планираната сделка е част от проект за разработване на печатни и онлайн издания на английски език, предназначени за чужденците, пребиваващи в България. Предприятията считат, че подобни издания могат да бъдат полезни и на българските представители на бизнеса и правителството.

Комисията установи, че дейностите на двете дружества не се припокриват. Пазарните дялове на предприятията са под установения праг за господстващо положение и не се очаква концентрацията да повлияе сериозно на издателската дейност в страната.

Анализът на КЗК сочи, че на разглеждания пазар съществува добра конкурентна среда, липсват бариери за навлизане на нови участници и предстоящото планиране няма да се отрази негативно.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg