КЗК разреши на EQT V да придобие контрол върху Евроком

500
КЗК разреши на EQT V да придобие контрол върху Евроком

Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрация чрез придобиване на едноличен контрол от И Кю Ти V Лимитед (EQT V Limited), Гърнзи, за сметка на фонда EQT V, върху «Евроком Кабел Мениджмънт България» ЕООД (ЕКМБ) и предприятията от неговата група. Комисията постанови незабавно изпълнение на решението.

Фондът EQT V е инвестиционен фонд, който основно осъществява инвестиции в Северна Европа. И Кю Ти V Лимитид има изключителна отговорност за управлението на фонда EQT V.

Сделката ще окаже влияние на предоставянето на услугите платена телевизия, достъп до интернет и фиксирана телефония.

От събраните в производството данни, както и въз основа на практиката си до момента, КЗК счита, че конкуренцията на пазарите на услугите достъп до интернет и фиксирана телефония ще бъде положително повлияна от концентрацията.

По отношение на услугата платена телевизия КЗК не възприема като пречка за осъществяване на концентрацията засилването на пазарната позиция на ЕКМБ и Кейбъл Тел, тъй като поведението на всеки пазарен субект е подчинено на Закона за защита на конкуренцията и въведените с него забрани. В този смисъл, всяко действие от страна на бъдещото обединение, което съдържа белези на забрана с господстващо положение, нелоялна конкуренция или встъпване в забранени споразумения, решения или съгласувани практики, ще бъде обект на отделно производство със съответните последици при установяване на нарушение.

КЗК приема, че целената от концентрацията модернизация при предоставянето на електронни съобщителни услуги, привличането на значителни инвестиции и по-доброто задоволяване на интересите на потребителите, имат превес над отрицателното въздействие върху конкуренцията на пазара на платена телевизия, поради което сделката следва да бъде разрешена.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg