КЗК разреши Петроселтик да придобие Мелроуз Рисорсиз

1293
КЗК разреши Петроселтик да придобие Мелроуз Рисорсиз

Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрация чрез придобиване на едноличен контрол от страна на Петроселтик Интернешънъл плс, Ирландия, върху Мелроуз Рисорсиз плс, Великобритания.

„Групата на Петроселтик Интернешънъл проучва и добива нефт и природен газ и продава природен газ, като не упражнява стопанска дейност в България и няма пазарно присъствие на територията на страната“, се казва в съобщението на Комисията. „Не се очакват негативни последици за ефективната конкуренция в резултат на сделката като установяване или засилване на господстващо положение.

КЗК разрешава концентрацията, като счита, че сделката няма да породи ефект на който и да е пазар на територията на страната“

През август ирландската петролна и газова компания Петроселтик отправи предложение за изкупуване на контролиращ пакет в британската Мелроуз Рисорсиз за 259.74 млн. долара.

В България Мерлоуз Рисорсиз развива дейност три обекта: в Калиакра, в Каравна и в Галата.

Дружеството получи 6-годишна концесия за добив на природен газ от находище "Каварна Изток", което се намира в континенталния шелф на Черно море и е с площ от 3.97 кв. км. В началото на месец август.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg