КЗК разреши прехвърляне на 50% от акциите на Метрополис 2007 ЕАД

683

Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на 50% от акциите на „Метрополис 2007” ЕАД-София, от страна на „Метрополис Паблишинг С.А.”, Република Гърция.

Едноличен собственик на „Метрополис 2007” ЕАД е ”Икономедия” АД. Метрополис Паблишинг издава ежедневни и седмични вестници, списания и специализирана преса. Компанията няма да оперира с други дружества на територията на България.

Целта на страните по сделката е да постигнат стратегическо сътрудничество за предлагане на информация под формата на регионални on-line издания. Комисията установи, че пазарният дял на „Метрополис 2007” ЕАД, както и тези на Интернет-сайтовете от групата Икономедия, са под установения праг за господстващо положение.

КЗК счита, че планираното прехвърляне на акции няма да доведе до ограничаване на конкуренцията на разглеждания пазар. Може да се очаква подобряване на услугите и разширяване на избора на клиентите в този сектор.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg