КЗК разреши придобиването на непряк контрол върху Ти Би Ай Еф и Ти Би Ай Еф България ЕАД

687
Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиването на непряк едноличен контрол върху Ти Би Ай Еф и Ти Би Ай Еф България ЕАД, от страна на Кардан Н. В., Холандия. Сделката ще се осъществи чрез Кардан Файненшъл Сървисиз Б.В., Холандия.

На територията на България, Кардан, съвместно с Винер Щедтише Ферзихерунг АГ Виена, контролира редица дружества. Концентрацията ще се реализира посредством няколко сделки, като крайната цел е по-гъвкаво управление и оптимално развитие на българските дружества.

При оценката си, Комисията анализира пазарите на финансови услуги, предоставяни от инвестиционни посредници и от управляващото дружество, финансов лизинг, консултантски услуги за корпоративни финанси, предоставяне на потребителски и ипотечни кредити от небанкови финансови институции.

КЗК установи, че на засегнатите пазари няма да настъпи промяна в установените пазарни позиции на дружествата. Конкуренцията в сектора е голяма и непрекъснато навлизат нови участници.
Комисията за защита на конкуренцията счита, че предстоящата концентрация не би могла да доведе до установяване или засилване на господстващо положение.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg