КЗК санкционира „Пирогов"

1027
КЗК санкционира „Пирогов

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно Решение от 06.08.2010 г., на УМБАЛСМ „Н. Пирогов" ЕАД, гр. София, за откриване на процедурата за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Денонощна въоръжена охрана на движимото и недвижимото имущество в болницата, осигуряване на пропускателен режим в сградата на УМБАЛСМ „Н. Пирогов" и извършване на услуга "СОД".

Комисията наложи имуществена санкция на УМБАЛСМ „Н. Пирогов" ЕАД, гр. София, в размер на 19 980 лв. за неправомерно сключване на договор с избрания изпълнител преди влизането в сила на всички решения по процедурата.

КЗК отменя решението поради установени дискриминационни и ограничителни условия в обявлението за обществената поръчка.

Предвид обстоятелството, че към датата на сключване на договора в КЗК е постъпила жалба срещу решението за откриване на процедурата за възлагане на обществена поръчка, то сключеният договор е в нарушение на чл. 41, ал. 5 от ЗОП.

Разпоредбата на чл. 122г, ал. 1, т. 5 от ЗОП задължава Комисията в случаите, в които установи нарушение на чл. 41, ал. 3 или 5 и нарушения в процедурата, да наложи предвидената санкция в размер десет на сто от стойността на сключения договор.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg