КЗК санкционира със 150 000 лв. дистрибутор на препарати за растителна защита

551
Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция от 150 000 лв. на „Марго Евро Пест” ЕООД, гр. Пловдив, за нарушение на ЗЗК, при условията на повторност. КЗК постанови прекратяване на нарушението.

Производството е образувано във връзка с влязло в сила решение на ВАС от юли 2007 г.

„Марго Евро Пест” ЕООД е придобило ЕТ „Агроинженеринг-В – Валерий Илиев” през 2006 г. Едноличният търговец е разфасовал продукти за растителна защита, като е поставял върху опаковките етикети с невярно съдържание.

Посочен е срок на годност, който не отговаря на истината, а преопаковането не е съгласувано с представителите на фирмите производители, които имат изключителни права за България.

КЗК счита, че поведението на ЕТ „Агроинженеринг-В – Валерий Илиев” би могло да изгради негативно отношение към предлаганите продукти и да увреди интересите на своите конкуренти. Фирмата е била санкционирана за подобно нарушение през 2002 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg